عوارض جبران ناپذیر استفاده از هندزفری برای سلامت

هندزفریها بهترین گجتها برای رهایی از صداهای ناخواستهاند. متاسفانه بسیاری از ما، از تاثیر مخربی که این وسایل بر سلامت ما دارند، یا اطلاع نداریم یا بدان بیتوجهیم.
در این مطلب، قصد داریم درباره عوارض مخرب این گجتها سخن بگوییم.
مدت زمان مناسب استفاده از هندزفریها
وقتی از هندزفری استفاده میکنید، منبع انتشار صدا بسیار به گوش نزدیک است. بنابراین، شدت صدا بالاست و این بلندا، به شدت آسیبزاست.
به طورکلی، شنیدن صداها با بلندای 80 تا 85 دسیبل به مدت 8 ساعت در روز، به شدت روی عملکرد گوش تاثیرگذار است و به مرور، باعث کم شدن قدرت شنوایی میشود. متاسفانه، این رویه، پیشرفتکننده است و با گذشت زمان، فرد تقریبا به مرز کری و ناشنوایی میرسد.
عوارض شنیدن موزیک با صدای بلند از طریق هندزفری
از دست دادن شنوایی
ظرفیت شنوایی گوش انسان، ماکزیمم تا 90 دسیبل است. شنیدن مداوم صداهای بلند، این ظرفیت را به 40 تا 50 دسیبل کاهش میدهد. در چنین مواقعی، شخص قادر به شنیدن صداها از فاصله دور نیست. اینجاست که کَری و ناشنوایی آغاز میشود.
بهعلاوه، باید بدانید ما در گوش خود حدود 17 تا 18 هزار سلول عصبی داریم. سلولهای شنوایی، جز سلولهای عصبیاند که در صورت نابودی، جایگزینی ندارد. به همین دلیل، در استفاده از هندزفریها باید تمامی ملاحظات را به دقت رعایت کرد.
خطر بیماریهای قلبی و سرطان
شنیدن موزیک با صدای بلند، نه تنها برای گوش آسیبزاست، بلکه برای سلامت قلب ما نیز ضرر دارد؛ زیرا باعث تندتر تپیدن قلب ما بیش از حد نرمال میشود. همین مساله، آغازگر مشکلات قلبی است. جدا از این، میتواند باعث بروز سرطان نیز بشود.
سردرد یا اختلال در خواب
امواج الکترومغناطیسی منتشر شده از طریق هندزفریها، به شدت روی عملکرد مغز تاثیرگذار است. به همین دلیل، استفاده بیش از حد از آنها، فرد را با مشکلاتی نظیر سردردهای وخیم، وز-وز گوش یا اختلال در خواب مواجه میکند.
بروز عفونت گوش
یکی دیگر از مشکلات استفاده بیرویه از هندزفریها، عفونت گوش است. باید بدانید پوست گوش، بسیار حساس است. ورود جسم خارجی به داخل آن به مدت طولانی، منجر به تحریک و ورم آن میشود و باعث دگرگونی جرم طبیعی گوش (که در حقیقت لایه محافظ آن است) میشود.
افراد باید توجه کنند که به هیچ عنوان نباید هندزفری را محکم به داخل گوش فشار داد. بهعلاوه، این گجتها باید مرتب تمیز و ضدعفونی شوند. زیرا عفونت مجرای گوش، در طولانی مدت منجر به بروز عفونتهای گوش میشود.
قطع ارتباط با دنیای بیرون
یکی دیگر از تاثیرات منفی استفاده از هندزفریها، قطع ارتباط با دنیای بیرون است که در هنگام راه رفتن، پیادهروی و غیره میتواند منجر به بروز تصادفهای خطرناکی شود.
روش صحیح استفاده از هندزفریها
- تنظیم درجه صدا: سعی کنید درجه صدا را روی 60% نگاه دارید و هر ساعت به مدت 10 دقیقه، هندزفری را از گوشتان خارج کنید.
- استفاده از هندزفریهای استاندارد: پیشنهاد ما، استفاده از هدستهای بزرگ است؛ زیرا خارج از گوش قرار میگیرند.
- تمیز نگاه داشتن هندزفری: اینکار باعث از بین بردن باکتریها، بافتهای ریخته پوست و آلودگیها میشود. توصیه میشود سر اسفنجی هندزفریها، هرماه عوض شود.
در آخر
گوش کردن به موسیقی با صدای بلند از طریق هندزفری برای زمان طولانی، صدمات جبرانناپذیری بر سلامت ما وارد میکند. بنابراین، سعی کنید سعی کنید حد فاصل گوش کردن به موسیقی، زمانی نیز به گوش خود استراحت بدهید.
گفته میشود هر 30 دقیقه به مدت 5 دقیقه و هر ساعت به مدت 10 دقیقه هندزفری را از گوشتان خارج کنید.
نکات گفته شده در بالا را جدی بگیرید. همینطور، از به اشتراک گذاشتن هندزفری خود با دیگران، جدا اجتناب کنید و ضدعفونی روزانه آنها را از یاد نبرید.
منبع:
https://behdasht.news/news/204137/آیا-استفاده-مداوم-از-هندزفری-بلوتوثی-برای-مغز-ضرر-دارد؟/
بدون دیدگاه